![Suprême de dinde aux agrumes Suprême de dinde aux agrumes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4A75B0EA-F363-49B7-8892-548F0855A48E/Derivates/d614fb11-d0c2-4b1a-b6d9-a1b508a374ad.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune non traité
- 1 orange non traitée
- 10 g de gros sel
- 1 branche de romarin frais, effeuillée
- 1 brin persil frais, équeuté
- 400 g de suprêmes de dinde, sans peau (2 suprêmes de 200 g chacun)
- 10 g d'huile d'olive
- 1400 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1185 kJ / 283 kcal
- Białko
- 41.5 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 144 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Œuf poché sauce poulette
35 Min
Caille, sauce à l'orange et carotte
45min
Magret de canard à la courge et orange sous-vide
1 Std. 25 Min
Lapin à la bière aux légumes nouveaux
1h 45min
Crevettes à l’américaine, sauce tomate et cognac
45min
Caramel au beurre salé
1h 45min
Poulet façon bourguignon
35 Min
Iles flottantes à la pistache
1h
Chorizo brioché
2 Std. 20 Min
Feuilleté de poireau au camembert
55 min
Légumes croquants aux crevettes
40p
Sauté de dinde, sauce aux champignons
45min