Salade de magret de canard, vinaigrette balsamique aux myrtilles

Salade de magret de canard, vinaigrette balsamique aux myrtilles

4.7 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions

Składniki

  • magret de canard avec la peau (300-400 g)
    1
  • d'épices (cannelle, clous de girofle, poivre noir, cayenne et gingembre)
    ½ c. à café
  • de sel
    3 pincées
  • de miel
    1 c. à café
  • d'eau
    2100 g
  • de vin rouge
    50 g
  • de confiture de myrtilles
    50 g
  • de sucre en poudre
    1 c. à soupe
  • de vinaigre balsamique
    20 g
  • de mélange de jeunes pousses de salade
    300 g
  • de croûtons
    100 g
  • de copeaux de parmesan
    50 g
  • de noix de cajou grillées, non salées
    40 g
  • de fruits rouges frais variés
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 475 kcal / 1986 kJ
Białko 20.9 g
Tłuszcz 30.7 g
Węglowodany 28.9 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 546 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...