Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 30 g cooking oil
- 30 g dried shrimp, rinsed
- 150 g pork belly, skinless, cut in pieces
- 200 g yam (taro roots), peeled and cut in cubes (2 cm x 2 cm)
- 1 tsp salt
- ½ tsp white pepper powder
- 300 g Basmati rice, rinsed
- 800 g water
- 50 g light soy sauce
- 20 g dark soy sauce
- ½ tsp Chinese five spice powder (opcjonalnie)
- 1 sprig fresh coriander, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2549 kJ / 610 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1275 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mapo tofu
15 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Olive Vegetable Rice
1h 5min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Buddha's Delight
55 min
Chai Buey
1h 45min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Mustard Green Rice
35 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min