Urządzenia i Akcesoria
Yam Rice
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
garlic cloves3
-
cooking oil30 g
-
dried shrimp rinsed30 g
-
pork belly, skinless cut in pieces150 g
-
yam (taro roots) peeled and cut in cubes (2 cm x 2 cm)200 g
-
salt1 tsp
-
white pepper powder½ tsp
-
Basmati rice rinsed300 g
-
water800 g
-
light soy sauce50 g
-
dark soy sauce20 g
-
Chinese five spice powder (opcjonalnie)½ tsp
-
fresh coriander chopped, to garnish1 sprig
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1275 mg
Białko
12 g
Kalorie
2549 kJ /
610 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
75 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Sesame Crème
10 min
Mustard Green Rice
35 min
Hu Pio Sup (Prawn Ball Fish Maw Soup)
1 godz. 10 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Dried Shrimp Sambal
55 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40 min