
Urządzenia i Akcesoria
Yam Rice
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
garlic cloves3
-
cooking oil30 g
-
dried shrimp rinsed30 g
-
pork belly, skinless cut in pieces150 g
-
yam (taro roots) peeled and cut in cubes (2 cm x 2 cm)200 g
-
salt1 tsp
-
white pepper powder½ tsp
-
Basmati rice rinsed300 g
-
water800 g
-
light soy sauce50 g
-
dark soy sauce20 g
-
Chinese five spice powder (opcjonalnie)½ tsp
-
fresh coriander chopped, to garnish1 sprig
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
610 kcal /
2549 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
75 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
1275 mg