Yam Rice
TM6

Yam Rice

4.3 (21 ocen)

Składniki

  • 3 garlic cloves
  • 30 g cooking oil
  • 30 g dried shrimp, rinsed
  • 150 g pork belly, skinless, cut in pieces
  • 200 g yam (taro roots), peeled and cut in cubes (2 cm x 2 cm)
  • 1 tsp salt
  • ½ tsp white pepper powder
  • 300 g Basmati rice, rinsed
  • 800 g water
  • 50 g light soy sauce
  • 20 g dark soy sauce
  • ½ tsp Chinese five spice powder (opcjonalnie)
  • 1 sprig fresh coriander, chopped, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2549 kJ / 610 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
75 g
Tłuszcz
28 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Błonnik
3 g
Sód
1275 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy