Yam Rice

Yam Rice

4.3 23 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves
    3
  • cooking oil
    30 g
  • dried shrimp rinsed
    30 g
  • pork belly, skinless cut in pieces
    150 g
  • yam (taro roots) peeled and cut in cubes (2 cm x 2 cm)
    200 g
  • salt
    1 tsp
  • white pepper powder
    ½ tsp
  • Basmati rice rinsed
    300 g
  • water
    800 g
  • light soy sauce
    50 g
  • dark soy sauce
    20 g
  • Chinese five spice powder (opcjonalnie)
    ½ tsp
  • fresh coriander chopped, to garnish
    1 sprig

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 610 kcal / 2549 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 75 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 1275 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...