Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 pomfrets (total 500-600 g), gutted and descaled, scored at both sides (see tips)
- ½ tsp salt
- ¼ tsp white pepper powder
- 80 g tomatoes, cut in wedges
- 50 g fresh ginger, cut in thin strips
- 1 fresh red chilli, cut in pieces (1 cm)
- 100 g silky tofu, cut in cubes (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 20 g oil
- 1300 g water
- 100 g salted vegetable (hum choi), cut in thin strips (0.5 cm)
- 2 sour plums in brine
- 1 tbsp fish sauce
- 3 dried Chinese mushrooms, soaked to soften, cut in thin slices (0.5 cm)
- ½ tsp sugar
- 2 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 120 g mee hoon (rice vermicelli)
- 1 sprig spring onion, chopped, to garnish
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1243 kJ / 297 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mapo tofu
15 Min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1 godz. 20 min
Chicken porridge with century egg
30 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Chicken Porridge With Century Egg
30 min
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1 godz. 45 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Nyonya Fish Maw Soup
1 godz. 10 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2u. 5min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 min
White Radish Pork Rib Soup
3h