Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g caster sugar
- 350 g coconut water
- 200 g white rice flour
- 1 tsp dried yeast powder
- 20 blue clitoria flowers (bunga telang), fresh or dried, lightly rinsed
- 20 g coconut milk
- 1 tsp baking powder
- 600 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 31 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hakka Yam Abacus
20 min
Traditional Black Sugar Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 40 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Dou sha (red bean paste)
49 Std. 10 Min
Wholemeal Mantou
1h
Mantou buns
1h 30 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 Std. 10 Min
Pandan chiffon cake
5h 15 min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 min
Homemade Soy Milk
35min
Soy milk
24 Std. 30 Min