Wersje kompatybilne
Vegan chocolate, raspberry and pistachio layer cake
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frosting
- 300 g raw cashew nuts
- 415 g water
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 2 tbsp freshly squeezed lemon juice
- 3 tbsp coconut oil
- 5 pitted dates
- 1 tbsp pure maple syrup
Raspberry sauce
- 250 g fresh raspberries
- 3 tbsp caster sugar
Sponge
- 200 g coconut oil, plus extra for greasing
- 200 g almond milk
- 2 tsp apple cider vinegar
- 2 tbsp chia seeds
- 250 g raw sugar
- 2 tsp instant granulated coffee
- 1 tsp natural vanilla extract
- 250 g plain flour
- 30 g cocoa powder (70% cocoa)
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 2 tsp baking powder
- 1 pinch salt
Assembly
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 125 g fresh raspberries
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2522.8 kJ / 600.7 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 186 mg
Alternatywne przepisy
Cashew cheddar cheese
3h 10min
Cashew panna cotta with raspberry sauce
3h 20min
Vegan tiramisu
3h 20min
Polenta zucchini slice
2h 10min
Vegan moussaka
1h 50 min
Vegan Brownies
2 Std. 40 Min
Sweet potato lasagne
1h 20min
White chocolate and cardamom buckwheat cookies
55min
Vegan butter
8h 5min
Plant-based parmesan
5min
Breakfast sausages
1 Std. 5 Min
Vegan carrot cake with orange frosting
2 godz. 5 min