Wersje kompatybilne
Vegan chocolate, raspberry and pistachio layer cake
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frosting
- 300 g raw cashew nuts
- 415 g water
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 2 tbsp freshly squeezed lemon juice
- 3 tbsp coconut oil
- 5 pitted dates
- 1 tbsp pure maple syrup
Raspberry sauce
- 250 g fresh raspberries
- 3 tbsp caster sugar
Sponge
- 200 g coconut oil, plus extra for greasing
- 200 g almond milk
- 2 tsp apple cider vinegar
- 2 tbsp chia seeds
- 250 g raw sugar
- 2 tsp instant granulated coffee
- 1 tsp natural vanilla extract
- 250 g plain flour
- 30 g cocoa powder (70% cocoa)
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 2 tsp baking powder
- 1 pinch salt
Assembly
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 125 g fresh raspberries
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2522.8 kJ / 600.7 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 186 mg
Alternatywne przepisy
Sweet and sour tempeh
50 menit
Vegan Burger
5h
Savoury tofu quiche
1j 30 menit
Macadamia Ricotta (Matthew Kenney)
8 godz. 30 min
Vegan mozzarella
3 Std. 40 Min
Spelt and buckwheat tortillas with chilli con carne
1h 50min
Vegan Cheese Alternative
6h 40min
Vegan mayonnaise
15min
Banana coconut ice blocks
7h 15min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40 min
Stretchy melty cheese
20 min
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min