Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spatzle alla curcuma
- 200 g di farina di semola di grano duro
- 2 uova
- 140 g di acqua
- 2 cucchiaini di curcuma in polvere
- 1 pizzico di sale
Condimento
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di salsiccia fresca, spellata e sgranata
- 80 g di birra rossa
- 250 g di verza a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1770 kJ / 423 kcal
- Białko
- 16.9 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2h
Spatzle di farro con speck e zucchine
40 min
Spatzle agli spinaci
1h
Spatzle di cavoletti con speck
1h
Spätzle agli spinaci con panna e speck
1h
Gratin di patate e sedano rapa con Emmental
1h 10min
Spatzle con burrata e carciofi
50min
Spatzle di grano saraceno con Taleggio e broccoli
40 min
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Spatzle rosa con triglie e piselli
1h
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1h
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30 min