Risotto mazzancolle e ananas

Risotto mazzancolle e ananas

4.2 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 300 g di mazzancolle (16 circa) intere
  • 1000 g di acqua
  • 1 - 2 foglie di alloro secche
  • 1 rametto di maggiorana fresca le foglioline lavate e asciugate
  • 2 pizzico di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 ananas fresco (1000 g circa)
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio senza l'anima
  • 50 g di cipolle in quarti
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 18.8 g
Kalorie 2343 kJ / 560 kcal
Tłuszcz 22.2 g
Węglowodany 73.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...