Cacciucco

Cacciucco

4.6 25 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 5 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 1 spicchio di aglio senza anima
  • 100 g di cipolla dorata in quarti
  • 1 peperoncino piccante fresco
  • 30 g di gambo di sedano a pezzi
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 1000 g di cozze fresche pulite
  • 200 g di scampi
  • 200 g di seppie pulite e ad anelli
  • 300 g di polpo fresco a pezzi (3-4 cm circa)
  • 200 g di pomodori pelati
  • 100 g di vino bianco secco
  • 300 g di filetti di coda di rospo senza pelle e senza lische
  • 200 g di scorfano in filetti
  • 1 cucchiaino di sale
  • 100 g di acqua
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 10 - 12 fette di pane casereccio tostato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 639 kcal / 2673 kJ
Białko 79.8 g
Tłuszcz 28.8 g
Węglowodany 16.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...