Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di patate, pelate e a fette (1 cm)
- 400 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di burro a pezzi + q.b.
- 100 g di farina di mais tipo fioretto
- 1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)
- 1 uovo
- 250 g di Fontina a fette (2-3 mm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1263 kJ / 302 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettone fagiolini e patate
1 godz. 30 min
Polpette di carote
1h
Quiche di patate e cipolle
55 Min
Torta salata al tonno e ciliegini
1 godz. 30 min
Timballo di risotto in mattonella con cuore filante
1 Std. 20 Min
Torta salata di pane
45 min
Torta salata di zucca e spinaci
1h 50min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 Std. 20 Min
Torta salata di bietole
1h
Polpette di ricotta
50 min.
Torta di riso basmati gratinata
1u. 5min
Torta cioccolato e arancia
1 Std. 25 Min