Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di patate, pelate e a fette (1 cm)
- 400 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di burro a pezzi + q.b.
- 100 g di farina di mais tipo fioretto
- 1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)
- 1 uovo
- 250 g di Fontina a fette (2-3 mm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1263 kJ / 302 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata di cipolle bianche
1j 25 menit
Torta salata al tonno e ciliegini
1j 30 menit
Girelle integrali al tonno e ceci
8h
Torta salata di pane
45 Min
Bannock
40 min
Pasta al forno vegetariana
40 min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3sa
Quiche di patate e cipolle
55 Min
Sformato di riso con brie e cotto
1j 30 menit
Timballo di risotto in mattonella con cuore filante
1j 20 menit
Patate gratinate al Gorgonzola
40 min
Torta di riso salata
2j 10 menit