Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cipolla in quarti (150 g circa)
- 1 gambo di sedano (30 g circa)
- 1 carota a pezzi (80 g circa)
- 30 g di pancetta
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di carne di manzo tipo girello in un unico pezzo
- 50 g di vino rosso corposo
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 40.8 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 44.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brasato di manzo al vino rosso
12 Std. 30 Min
Arrosto di vitello con carciofi
1 Std. 5 Min
Spezzatino di vitello con patate e fagiolini
1 Std. 10 Min
Vitello tonnato
24h 45min
Roastbeef
55 Min
Stracotto di manzo di Razza Piemontese a Cottura Lenta con piselli e polenta
8 godz. 30 min
Tasca di vitello ripiena
1 Std. 20 Min
Ossobuco alla milanese
1 Std. 10 Min
Lonza con salsa alle cipolle e vino bianco
1 Std.
Coniglio alla ligure
3h 20 min
Ossibuchi agli asparagi
1 Std. 30 Min
Spezzatino di manzo e fagioli
1 Std. 30 Min