Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cipolla in quarti (150 g circa)
- 1 gambo di sedano (30 g circa)
- 1 carota a pezzi (80 g circa)
- 30 g di pancetta
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di carne di manzo tipo girello in un unico pezzo
- 50 g di vino rosso corposo
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 40.8 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 44.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di manzo con piselli e patate
1h 30min
Roastbeef in salsa verde
40min
Spezzatino di manzo e fagioli
1h 30min
Dado di carne
45min
Roastbeef
55min
Spezzatino di guancia e ceci
3u. 50min
Filetto di maialino con olive nere
1h
Coniglio alla ligure
3h 20min
Arrosto di vitello con carciofi
1 godz. 5 min
Ossobuco alla milanese
1h 10min
Salsa verde "Bagnet"
15min
Brasato di manzo al vino rosso
12h 30min