Urządzenia i Akcesoria
Quiche di patate e cipolle
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
12 fette
Składniki
Quiche
-
220 g di farina tipo 00
-
140 g di burro freddo a pezzi
-
1 cucchiaino di sale
-
1 tuorlo
-
50 g di acqua
Ripieno
-
150 g Parmigiano Reggiano a pezzi
-
150 g di cipolla a pezzi
-
300 g di patate novelle cotte e a fette
-
4 uova
-
100 g di latte
-
1 cucchiaino di sale
-
1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 fetta
Białko
10 g
Kalorie
1083.2 kJ /
258.9 kcal
Tłuszcz
16.3 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
21.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
È primavera
25 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Torta di patate e mais
1 godz. 50 min
Torta salata di cipolle bianche
1 godz. 25 min
Gratin di patate
50 min
Torta salata patate e cipolle
55 min
Tarte tatin ai pomodori
50 min
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1 godz.
Torta salata di pane
45 min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 godz. 20 min
Torta salata a formaggio Brie
50 min
Torta salata con pomodorini e olive
1 godz. 10 min
Torta salata al tonno e ciliegini
1 godz. 30 min
Frico con speck
50 min