Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
-
30
g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
lub 30 g di pecorino a pezzi (3 cm) - 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 mazzetto di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio piccolo (opcjonalnie)
- 160 g di carciofi, puliti dalla barba interna e in quarti
- 6 uova
- 2 pizzichi di sale
- 400 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1 godz. 20 min
Tortino di patate dal cuore morbido
1 godz. 20 min
Insalata di cardi alle erbe e pinoli
40min
Polpette di carciofi e scamorza
1h
Tegamini fave e funghi
3sa 10 dk
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1h
Muffin al finocchietto selvatico e topinambur
50 min
Sformatini di verdure
50 min
Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
50 min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 Min
Girelle alla curcuma con zucchine e gamberetti
8 Std.
Plumcake salato vegetariano
1 godz. 15 min