Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
-
30
g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
lub 30 g di pecorino a pezzi (3 cm) - 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 mazzetto di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio piccolo (opcjonalnie)
- 160 g di carciofi, puliti dalla barba interna e in quarti
- 6 uova
- 2 pizzichi di sale
- 400 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini ai carciofi
1h
Sformatini di patate e funghi (vegan)
1h 10min
Lasagne carciofi e crema di stracchino
1h
Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
50min
Totani ripieni su crema di fave
1h 30min
Sformatini di verdure
50min
Involtini di pesce spada e melanzane
1h 20min
Barchette di radicchio e mele (per 2 persone)
40min
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1h
Carciofi gratinati alle erbe aromatiche
1h
Tortino di cicorie su salsa al pomodoro e crema di cipolle
1h
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1h 20min