Risotto con speck, noci di macadamia e prugne secche

Risotto con speck, noci di macadamia e prugne secche

4.5 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di noci macadamia
  • 1 scalogno a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di speck a listarelle
  • 700 g di acqua a temperatura ambiente
  • 60 g di prugne secche denocciolate a pezzi (2 cm)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 14 minuti)
  • 30 g di burro a tocchetti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 570 kcal / 2385 kJ
Białko 13.9 g
Tłuszcz 24.5 g
Węglowodany 73.4 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...