Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de cebolla
- 40 g de aceite de oliva
- 300 g de gambones frescos
- 2 latas de berberechos al natural (en conserva) (aprox. 120 g)
- 40 g de harina integral
- 200 g de leche desnatada
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida (opcjonalnie)
- 6 cucharadas de picatostes troceados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 766 kJ / 183 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 438.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de queso manchego con tomatitos y aceituna negra
30min
Tostas con bombón de salmón
2h 30min
Vasitos de crema de piquillos con trufa y gulas
30min
Cogollos con salmón y vinagreta de almendras
20min
Turrón de foie, cebolla frita y mango
3u. 15min
Huevos de codorniz en champiñón sobre salsa duxelles
30min
Paté de sidra asturiana
5min
Crema tibia de espárragos con berberechos
5min
Patatitas con mayonesa de caviar y salmón ahumado
45min
Pintxo Donosti
15min
Crema fría de espárragos blancos con berberechos
5min
Emulsión de patata con pulpo
50min