Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g de agua
- 1 - 2 hojas de laurel secas
- 3 nécoras grandes (aprox. 200 g c/u)
- 3 cigalas enteras crudas medianas (aprox. 100 g c/u)
- 1 cucharada de sal gorda
- 300 - 400 g de cubitos de hielo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 559 kJ / 134 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 0.2 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto de algas con navajas
1h 10min
Caballa a la sal con patatas al vapor y mojo picón
40min
Carabineros a la sal
20 min
Centollos con cabrales y sidra
1h
Rodaballo con patatas panadera
40min
Mariscada
3h 30min
Berberechos al natural con limón
2h 15min
Chipirones a la marinera
25 min
Mejillones al limón
30min
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Berberechos en salsa verde
1h
Pulpo a feira con cachelos
55min