Txangurro

Txangurro

4.4 42 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 raciones

Składniki

  • 2 centollos cocidos (aprox. 1 kg)
  • 120 g de cebolla en cuartos
  • 2 dientes de ajo
  • 2 puerros (parte blanca) en rodajas de 2 cm
  • 50 g de aceite de oliva
  • ½ cucharadita de sal
  • 200 g de tomate pelado y troceado
  • 80 g de brandy
  • 60 g de vino de Jerez seco
  • 1 cucharada de pan rallado (y un poco más para espolvorear)
  • 1 cucharadita de perejil fresco picado
  • 20 g de mantequilla en trozos

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 550.9 mg
Białko 17 g
Kalorie 933.8 kJ / 223.4 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 8.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...