Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad

Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad

4.1 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • spring onion cut in quarters
    1 oz
  • uncooked quinoa
    7 oz
  • cooked chicken meat sliced
    11 oz
  • canned black beans rinsed and drained
    3 ½ oz
  • canned sweet corn kernels rinsed and drained
    3 ½ oz
  • cherry tomatoes cut in halves
    3 ½ oz
  • avocado cubed
    5 oz
  • fresh baby spinach
    2 oz
  • water
    16 oz
  • salt
    1 tbsp
  • plain yogurt
    5 oz
  • extra virgin olive oil
    1 oz
    1 oz avocado oil
  • lemon juice, freshly squeezed
    1 oz
  • chipotle chili powder
    ¼ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • ground smoked paprika
    ½ tsp
  • fresh Fresno chili thinly sliced, to taste
    2 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1445.8 mg
Białko 20.8 g
Kalorie 1440.7 kJ / 344.3 kcal
Tłuszcz 14.6 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 32.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...