Steaks with Mushroom Risotto

Steaks with Mushroom Risotto

3.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • sirloin steaks or Rib-eye
    2
  • olive oil to spray
  • Parmesan cheese cut into pieces (1 in.)
    1 oz
  • shallots
    1 oz
  • unsalted butter divided
    2 tbsp
  • fresh brown mushrooms
    5 oz
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio) 14-15 minutes cooking time
    5 ½ oz
  • dry white wine
    1 oz
  • water
    14 ½ oz
  • stock cube meat or vegetable
    ½
    ½ heaping tsp stock paste, meat or vegetable
  • salt
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1266.6 kcal / 5299.5 kJ
Białko 80.2 g
Tłuszcz 71.4 g
Węglowodany 68.2 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 30.6 g
Sód 970.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...