Wersje kompatybilne
Guarnición de puerros caramelizados al whisky
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de puerro (la parte blanca) en rodajas
- 35 g de mantequilla
- 15 g de aceite de oliva virgen extra
- 75 g de whisky
- 75 g de agua
- 50 g de azúcar moreno
- 1 cucharadita rasa de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- ½ cucharadita de condimento de chile en polvo
- 2 cucharadas colmadas de semillas de sésamo tostado
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 4672 kJ / 1116 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 105.4 g
- Tłuszcz
- 56.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 2491.1 mg
Alternatywne przepisy
Berenjenas al ajillo
50min
Coles de Bruselas a la mostaza
20min
Guarnición de pimientos de Padrón
25min
Berenjenas caprese en caponata
50min
Calabacín confitado
40min
Crema de pimiento rojo y jengibre
50min
Berenjenas confitadas
35min
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45min
Guarnición de cebolla roja y manzana
30min
Cardo a la cerveza
25min
Huevos en cocotte con puerros
40min
Puerros gratinados con bechamel de soja
1h 15min