Guarnición de puerros caramelizados al whisky

Guarnición de puerros caramelizados al whisky

4.0 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
350 g

Składniki

  • 350 g de puerro (la parte blanca) en rodajas
  • 35 g de mantequilla
  • 15 g de aceite de oliva virgen extra
  • 75 g de whisky
  • 75 g de agua
  • 50 g de azúcar moreno
  • 1 cucharadita rasa de sal
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
  • ½ cucharadita de condimento de chile en polvo
  • 2 cucharadas colmadas de semillas de sésamo tostado

Wartości odżywcze na 350 g

Kalorie 1116 kcal / 4672 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 56.4 g
Węglowodany 105.4 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Sód 2491.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...