Wersje kompatybilne
Gratén escocés de patatas y repollo (Rumbledethumps)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de queso cheddar en trozos
- 750 g de agua
- 500 - 600 g patatas con piel lavadas
- 250 g de cebolla en cuartos
- 60 g de mantequilla
- 3 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 250 g de repollo cortado en juliana (sin tronco)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1884 kJ / 450 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de repollo, queso y beicon
45 min
Repollo con pimientos, champiñones y pipas
30 min
Repollo con calabacín, pimiento y jamón
45 min
Hinojo "a la parmesana"
1h 25 min
Milhojas de repollo
1h 15 min
Pencas de acelga con beicon y nueces
30 min
Tarta de romanescu y roquefort (Tarte au chou romanesco et Roquefort)
1h 10 min
Salteado de repollo y calabaza
15min
Repollo salteado con chistorra y huevo duro
25 min
Coles de Bruselas al Pedro Ximénez
30 min
Pastel de repollo
45 min
Acelgas en adobillo
40 min