Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 - 80 g cukru
- 20 g skrobi ziemniaczanej
- 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 75 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 600 g mleka
- 6 - 8 gwiazdek anyżu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1197 kJ / 286 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mleko marcepanowo-makowe
20 min.
Czekolada po meksykańsku
30 Min
Gorąca czekolada z ciastkami amaretti
20 min.
Gorąca czekolada chai
25 min.
Gorąca czekolada z imbirem
30 Min
Gorąca czekolada z orzechami laskowymi
15 Min
Czekolada amaretto
10 Min
Gorąca czekolada z kawą
15 Min
Czekolada z mleczkiem kokosowym
15 Min
Gorąca biała czekolada
15 Min
Gorąca czekolada z kardamonem
15 Min
Gorąca czekolada z wanilią
15 Min