Gorąca czekolada z anyżem

Gorąca czekolada z anyżem

4.7 31 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 60 - 80 g cukru
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
  • 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 75 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 600 g mleka
  • 6 - 8 gwiazdek anyżu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 286 kcal / 1197 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...