
Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowa gąsienica
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 kawałków
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej70 g
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
cukru120 g
-
jajka3
Czekoladowy ganache
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu80 g
Zawijanie rolady
-
mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki200 g
-
draży czekoladowych1 - 2 łyżki
-
posypki cukrowej, kolorowej1 - 2 łyżki
-
posypki czekoladowej1 - 2 łyżki
-
lizaki2
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
386.3 kcal /
1616.1 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
18.1 g
Węglowodany
50.5 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Sód
72.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIEŃ DZIECKA
12 Przepisów
Polska
Polska