Urządzenia i Akcesoria
Ciasto jubileuszowe
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 porcji
Składniki
Ciasto
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia250 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia250 g
-
cukru200 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
jajek w temp. pokojowej6
-
skrobi ziemniaczanej70 g
-
proszku do pieczenia2 czubate łyżeczki
-
mleka w temp. pokojowej50 g
Krem z białej czekolady
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki180 - 200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki250 g
Bita śmietana i dekoracja
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki400 g
-
cukru pudru30 g
-
fixu do bitej śmietany2 opakowania
-
wody mineralnej, niegazowanej150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego50 g
-
mieszane owoce, świeże np. truskawki, maliny, borówki amerykańskie, do dekoracji (ok. 500 g)
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
485.9 kcal /
2032.9 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
34.2 g
Węglowodany
39.8 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
20.5 g
Sód
168.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
25 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Kostki z lasek cukrowych
24 godz.
Deska masła
10 min
Straszne przekąski
1 godz. 30 min
Eliksir wiedźmy
10 min
Ciasteczka z wróżbą
1 godz. 20 min
Bomby czekoladowe
1 godz.
Kawa pistacjowa
1 godz. 10 min
Ciastka klocki
1 godz. 40 min
Reniferki z pomarańczowego brownie
1 godz.
Cytrynowe cake pops
4 godz. 30 min