Gâteau Gerbeaud (métrique)

Gâteau Gerbeaud (métrique)

3.6 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
24 morceaux

Składniki

Remplissage
  • de noix de Grenoble décortiquées
    225 g
    225 g de noisettes émondées
  • de sucre
    225 g
  • citron zeste seulement, sans la partie blanche
    1
  • de raisins secs foncés
    60 g
Pâte
  • de lait entier
    60 g
  • de levure boulangère sèche active
    1 c. à thé
  • de beurre doux en dés, à température ambiante
    225 g
  • de crème sure
    70 g
  • de sucre
    45 g
  • jaune d'œuf de gros calibre
    1
  • de farine blanche
    500 g
  • de levure chimique
    1 c. à thé
  • de sel
    ¼ c. à thé
  • de confiture d'abricots (séparé en 85 g + 85 g)
    170 g
  • de pépites de chocolat noir
    140 g
  • de beurre doux en morceaux
    60 g

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 377 kcal / 1410 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 48 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...