Flatbread turc

Flatbread turc

5.0 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
24 tranches

Składniki

  • 360 g d'eau
  • 20 g de levure fraîche émiettée
    2 c. à café de levure déshydratée, émiettée
  • 20 g de sucre
  • 500 g de farine à pain et plus pour parsemer
  • 20 g d'huile d'olive et plus pour graisser
  • 1 - 1 ½ c. à café de sel selon votre goût
  • 1 œuf légèrement battu avec 1 c. à c. d'eau, pour la dorure
  • ½ c. à soupe de graines de sésame, toutes les couleurs pour parsemer
  • ½ c. à soupe de graines de carvi pour parsemer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tranche

Białko 3 g
Kalorie 400 kJ / 96 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...