Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de betterave cuite, coupée en morceaux
- 2 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux et un peu pour les ramequins
- 100 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- ¼ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
- 40 g de cerneaux de noix
- 40 g de raisins secs
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1311.5 kJ / 311.5 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini-crêpes de potiron au guacamole
50 min
Tarte de Savoie au chou
1 Std. 30 Min
Milla de potiron
1 Std. 10 Min
Confiture concombre-vanille
20 min
Cake au chou-fleur
1h 15min
Biscuits secs polenta et abricots secs sans sucre ajouté
25 Min
Cake chocolat-betterave
1h 15min
Crêpes aux épinards, sauce au yaourt
25 Min
Flan de butternut au citron
50 min
Flan au potiron et aux pommes
3 Std. 30 Min
Terrine de potimarron aux noisettes
4h 30min
Cake aux carottes, persil et chèvre
1 Std. 10 Min