Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu, w temp. pokojowej
- 30 g miodu
-
½ - 1
łyżeczka kardamonu, mielonego
lub ½ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 10483.7 kJ / 2504 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 361 g
- Tłuszcz
- 163 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Żelka pomarańczowa do tortów
2 Std. 25 Min
Ganache czekoladowy
3h 20min
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem
5min
Spread czekoladowo-orzechowy
12 godz. 10 min
Chrupka z białej czekolady do tortów
1h 10min
Ganache pistacjowy
5 Std. 30 Min
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 Std.
Frużelina tropikalna do tortów
10min
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6 Std. 50 Min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 Min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10min