Urządzenia i Akcesoria
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
450 g
Składniki
-
360 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
-
30 g miodu
-
½ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego½ - 1 łyżeczka kardamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
8.7 g
Kalorie
2329.7 kJ /
556.4 kcal
Tłuszcz
36.2 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
80.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODSTAWY CUKIERNICZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem orzechowo-czekoladowy
5 min
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72 godz.
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 godz.
Ganache czekoladowy
3 godz. 20 min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 min
Ganasz czekoladowy
20 min
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Mus z czarnej porzeczki do tortów i deserów
45 min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Krem kokosowo-czekoladowy
15 min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min