Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1430 g d'eau
- 5 g de sucre en poudre
- 5 g de levure boulangère fraîche
- 40 g de lait
-
400
g de farine manitoba, et un peu pour le plan de travail
lub de farine de blé (T 45) - 40 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour la finition
- 10 g de sel
- fleur de sel, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 521.3 kJ / 123.2 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 261.1 mg
Alternatywne przepisy
Pains au yaourt orientaux
55 min
Pain à l'ail et au thym
2 Std. 20 Min
Pitas libanaises
2 Std. 20 Min
Pain lagana grec
3h 15min
Pain tordu à l’armagnac et confit d’ail
3h 15min
Pain aux oignons
5 Std. 30 Min
Rolls au crémeux citron
2h 45min
Pain aux olives
3 godz. 40 min
Gressins italiens
1 Std. 55 Min
Focaccia italienne
5 Std. 10 Min
Pâte à pizza italienne
2 Std. 5 Min
Empanadas au bœuf et aux poivrons
50min