Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 1 c. à soupe de miel
- 250 g d'eau
- 420 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- 30 g d'huile d'olive, et un peu pour le saladier
La garniture
- 20 g de zaatar
- 30 g d'huile d'olive, et un peu pour badigeonner
- 1 pincée de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Poisson à la chermoula, couscous vert
45min
Manaïches au zaatar
2h
Pain pita
1h 30min
Pain au thym
1h 15min
Batbout au fromage
30min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Brioches roulées salées
4u. 45min
Pain tordu à l’armagnac et confit d’ail
3u. 15min
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1h 30min
Pains turcs
2h 15 min.
Trempette de poivrons (muhammara)
1h
Chapatis indiens
35min