![Petits pains roulés au zaatar Petits pains roulés au zaatar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e42321a9-2fde-4996-8c96-b2d13db4e41b/Derivates/d44dfbf9-3c92-46fd-9d0a-a1e0e23f0870.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 1 c. à soupe de miel
- 250 g d'eau
- 420 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- 30 g d'huile d'olive, et un peu pour le saladier
La garniture
- 20 g de zaatar
- 30 g d'huile d'olive, et un peu pour badigeonner
- 1 pincée de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Sambousseks à la viande
1 Std. 20 Min
Pain lagana grec
3 Std. 15 Min
Man'ouché libanais au bœuf et au zaatar
1h 45min
Pains de seigle plat
1h 30min
Primo sale (fromage italien)
14sa
Manaïches au zaatar
2h
Pains turcs
2 godz. 15 min
Pâte à tartiner poire-vanille-gingembre
1h 25min
Barres de céréales au quinoa
35min
Navettes salées au thym
35min
Pizza à l'épeautre, courgettes et aubergines
1h 40 min
Pain pide (pain turc)
2h