Muffins aux champignons et au chocolat

Muffins aux champignons et au chocolat

4.0 9 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
12 portions

Składniki

  • de beurre coupé en morceaux et un peu pour la plaque
    80 g
  • de farine pour gâteaux et un peu pour la plaque (voir "Conseil(s)")
    120 g
  • de chocolat noir 85% de cacao détaillé en morceaux
    100 g
    100 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
  • de champignons de Paris frais coupés en deux
    200 g
  • de lait
    120 g
  • de café instantané (opcjonalnie)
    1 c. à café
  • de sucre en poudre
    90 - 110 g
  • d'extrait de vanille
    1 c. à café
  • œufs
    2
  • de cacao en poudre non sucré
    30 g
  • de levure chimique
    1 c. à café
  • de bicarbonate de sodium
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 195.2 kcal / 816.9 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 19.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 153.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...