Muffins à la banane et aux canneberges

Muffins à la banane et aux canneberges

4.2 49 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
12 pièces

Składniki

  • beurre pour les moules
  • 220 g de bananes bien mûres coupées en morceaux
  • 1 œuf
  • 120 g de sucre roux
  • 120 g d'huile de tournesol
  • 140 g de farine de blé complet
  • 60 g de boisson végétale à l'amande
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 1 pincée de sel
  • 30 g de canneberges déshydratées
    30 g de raisins secs
  • 3 c. à café de levure chimique (1,5 sachet ou 15 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 0.1 mg
Białko 2.3 g
Kalorie 823.2 kJ / 196.8 kcal
Tłuszcz 10.8 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 24.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...