Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour les moules
- 220 g de bananes bien mûres, coupées en morceaux
- 1 œuf
- 120 g de sucre roux
- 120 g d'huile de tournesol
- 140 g de farine de blé complet
- 60 g de boisson végétale à l'amande
- 1 c. à café de jus de citron
- 1 pincée de sel
-
30
g de canneberges déshydratées
lub 30 g de raisins secs - 3 c. à café de levure chimique (1,5 sachet ou 15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 823.2 kJ / 196.8 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 0.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake à la banane et noix de macadamia
1 Std. 10 Min
Muffins banane-framboise-coco
50min
Pain à la banane
1h
Muffins au granola, poire et raisins secs
35min
Biscuits aux épices et à la mélasse
40min
Muffins aux canneberges
30min
Cookies carotte, orange et flocons d'avoine
40min
Cake moelleux coco-banane
1h 5min
Petits muffins à la carotte, glaçage au citron
1 Std. 25 Min
Pumpkin banana bread
1 Std. 25 Min
Muffins gourmands aux myrtilles
35min
Muffins aux fruits rouges
30min