Dip de poivron (Mouhamara)

Dip de poivron (Mouhamara)

4.8 36 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • de poivrons rouges coupés en deux et égrainés (3-4 poivrons)
    500 g
  • de cerneaux de noix
    65 g
  • de noix de cajou grillées, non salées
    65 g
  • de graines de carvi
    1 c. à café
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de piment en poudre
    1 pincée
  • de jus de citron
    1 c. à soupe
  • de sel fumé à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
    2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
  • de mélasse de grenade
    1 c. à soupe
    1 c. à soupe de crème de vinaigre balsamique, blanc
  • de chapelure
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 240 kcal / 995.7 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 14.2 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...