
Urządzenia i Akcesoria
Sernik na biszkoptowym spodzie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
16 porcji
Składniki
Spód biszkoptowy
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
120 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
4 jajka
-
120 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
Masa serowa
-
6 jajek (patrz wskazówka)
-
200 g cukru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
40 g budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
-
skórka otarta z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
20 g koniaku (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka aromatu cytrynowego
-
woda do pieczenia
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
376.8 kcal /
1577.4 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
32.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Sód
116.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska