Sernik na biszkoptowym spodzie

Sernik na biszkoptowym spodzie

4.6 214 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
16 porcji

Składniki

Spód biszkoptowy
  • masło ilość do natłuszczenia formy
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
    120 g
    bułka tarta, ilość do oprószenia formy
  • jajka
    4
  • cukru
    120 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • proszku do pieczenia (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • soli (opcjonalnie)
    1 szczypta
Masa serowa
  • jajek (patrz wskazówka)
    6
  • cukru
    200 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    150 g
  • twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
    1000 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
    40 g
  • skórka otarta z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • koniaku (opcjonalnie)
    20 g
  • aromatu cytrynowego
    1 łyżeczka
  • woda do pieczenia
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 376.8 kcal / 1577.4 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 22.8 g
Węglowodany 32.9 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 13.9 g
Sód 116.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...