
Urządzenia i Akcesoria
Sernik na biszkoptowym spodzie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
16 porcji
Składniki
Spód biszkoptowy
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy120 g
-
jajka4
-
cukru120 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
proszku do pieczenia (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
soli (opcjonalnie)1 szczypta
Masa serowa
-
jajek (patrz wskazówka)6
-
cukru200 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki1000 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
-
budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego40 g
-
skórka otarta z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
koniaku (opcjonalnie)20 g
-
aromatu cytrynowego1 łyżeczka
-
woda do pieczenia
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
376.8 kcal /
1577.4 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
32.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Sód
116.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska