Urządzenia i Akcesoria
Sernik na biszkoptowym spodzie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
16 porcji
Składniki
Spód biszkoptowy
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
bułka tarta, ilość do oprószenia formy120 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
4 jajka
-
120 g cukru
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
Masa serowa
-
6 jajek (patrz wskazówka)
-
200 g cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
40 g budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
-
skórka otarta z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
20 g koniaku (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka aromatu cytrynowego
-
woda do pieczenia
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
116.7 mg
Białko
10 g
Kalorie
1577.4 kJ /
376.8 kcal
Tłuszcz
22.8 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Węglowodany
32.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik na zimno z galaretką i morelami
8 godz.
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min
Kokosanka z owocami
1 godz. 20 min
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 godz. 10 min
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
4 godz. 50 min
Sernik Izaura
2 godz.
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Klasyczny jabłecznik
1 godz. 30 min