Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline lavate
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di carote, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 150 g di zucchine a tocchetti (1 cm circa)
- 5 pomodorini Pachino IGP in quarti
- 2 pizzichi di sale + q.b.
- 900 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 200 g di orzo perlato (cottura 15 minuti), sciacquato
- 100 g di piselli freschi sgranati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1509.9 kJ / 360.9 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Farro saltato con piselli e carote
45 Min
Insalata di orzo con pesto e gamberetti
30min
Insalata di orzo con fagiolini, asparagi e uova
40min
Farro alle carote con frittata
50min
Insalatona di orzo
40min
Farrotto integrale alle verdure
50min
Insalata di orzo vegetariana
40min
Orzotto alla mediterranea (vegan)
1h
Orzo con pomodorini, ceci e zucchine
35min
Orzotto con ceci e verdure
30min
Insalata di farro, fagioli, sedano e carote
35min
Farro al pesto e fagiolini
30min