Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline lavate
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di carote, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 150 g di zucchine a tocchetti (1 cm circa)
- 5 pomodorini Pachino IGP in quarti
- 2 pizzichi di sale + q.b.
- 900 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 200 g di orzo perlato (cottura 15 minuti), sciacquato
- 100 g di piselli freschi sgranati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1509.9 kJ / 360.9 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Cous cous dell'orto
30 min
Insalata di farro, fagioli, sedano e carote
35min
Insalatona di orzo
40min
Farro saltato con piselli e carote
45 min
Orzo con pomodorini, ceci e zucchine
35min
Farrotto integrale alle verdure
50min
Farro alla nizzarda
40min
Insalata di orzo con pesto e gamberetti
30 min
Insalata di orzo con fagiolini, asparagi e uova
40min
Farro alle carote con frittata
50min
Insalata di orzo vegetariana
40min
Orzotto con ceci e verdure
30 min