
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g d'oignon coupé en deux
- 180 g de bulbe de fenouil coupé en six
- 190 g de blancs de poireau émincés
- 15 g d'huile d'olive
- 10 g de farine de blé
- 1000 g d'eau
- 10 g de fumet de poisson déshydraté
- 120 g de pommes de terre coupées en dés
- 400 g de filet de saumon frais, paré et désarêté coupé en dés
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 150 g de lait demi-écrémé
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 2 brins d'aneth frais ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 205 kcal / 855 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 7 g
- Błonnik
- 2 g