Moqueca de poisson à la farofa

Moqueca de poisson à la farofa

4.5 19 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

La farofa
  • d'huile d'olive
    30 g
  • d'huile végétale
    30 g
  • d'oignons coupés en morceaux
    130 g
  • de farine de manioc
    250 g
  • de sel
    1 pincée
La moqueca
  • d'oignon rouge coupé en morceaux
    160 g
  • de poivron rouge coupé en rondelles
    300 g
  • de poivron vert coupé en rondelles
    300 g
  • de filets de poisson
    600 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de poivre blanc en grains
    1 pincée
  • gousses d'ail
    2
  • piment rouge frais
    1
  • d'huile végétale
    50 g
  • de tomates concassées en conserve
    600 g
  • de crevettes crues, décortiquées
    500 g
  • de lait de coco
    200 g
  • coriandre fraîche ciselée, pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 601.3 kcal / 2515.7 kJ
Białko 34.9 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 54.1 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 1145.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...