
Wersje kompatybilne
Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g sweet potatoes peeled or scrubbed, ends removed, trimmed to fit in feeder
- 500 g shallots whole or halved vertically to fit in feeder
- 50 g olive oil plus 1 Tbsp
- 2 tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 5 garlic cloves
- 40 g unsalted butter diced
- 2 ½ Tbsp fresh thyme leaves
- 1 ½ Tbsp Dijon mustard
- 1 Tbsp fresh rosemary leaves
- 1 ½ tsp smoked paprika
- 2 pork tenderloins (approx. 350 g each)
Port Shallot Sauce
- 30 g olive oil
- 15 g unsalted butter diced
- 1 Tbsp caster sugar
- 70 g ruby port
-
½
beef stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub ½ heaped tsp beef stock paste, homemade - 200 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 916 kcal / 3833 kJ
- Białko
- 59 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Węglowodany
- 67 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 1782 mg