Wersje kompatybilne
Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g sweet potatoes, peeled or scrubbed, ends removed, trimmed to fit in feeder
- 500 g shallots, whole or halved vertically to fit in feeder
- 50 g olive oil, plus 1 Tbsp
- 2 tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 5 garlic cloves
- 40 g unsalted butter, diced
- 2 ½ Tbsp fresh thyme leaves
- 1 ½ Tbsp Dijon mustard
- 1 Tbsp fresh rosemary leaves
- 1 ½ tsp smoked paprika
- 2 pork tenderloins (approx. 350 g each)
Port Shallot Sauce
- 30 g olive oil
- 15 g unsalted butter, diced
- 1 Tbsp caster sugar
- 70 g ruby port
-
½
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ heaped tsp beef stock paste, homemade - 200 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3833 kJ / 916 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 1782 mg
Alternatywne przepisy
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Chicken Mushroom Fajitas (TM6)
1 Std.
Glazed Gammon, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2 Std. 10 Min
Buddha Bowl with Chicken (TM6)
1 Std.
Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM5)
1h 40min
Gluten-free Sacher Torte
3 Std. 20 Min
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1 Std. 15 Min
Sous-vide Sausage Ragù
2h 25min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 Min
Traditional Austrian Beef Goulash
4 Std.
Salted Caramel Basque Cheesecake
13h 10min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13h 20min