
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese cut in pieces (3 cm)
- 30 g pecorino cut in pieces (3 cm) (opcjonalnie)
- 150 g guanciale cubed (see tip)
- 15 g extra virgin olive oil
- 1 medium egg
- 3 egg yolks from medium eggs
- 3 pinches ground black pepper
- 1 pinch fine sea salt
- 320 g dried spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 716.8 kcal / 2999 kJ
- Białko
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Błonnik
- 2.2 g