Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 tortillas de maíz
- aceite vegetal para freír, el necesario
- 100 g de queso cotija, en trozos
- 250 g de jitomate, en cuartos y sin semillas
- 120 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
-
40
g de aceite vegetal
lub 40 g de mantequilla sin sal - 5 hojas de epazote
- 120 g de chile poblano, asado, desvenado y en rajas
- 200 g de calabacitas, en cubos (1 cm)
- 650 g de agua
- 150 g de leche
- 1 cubo de caldo de pollo
- 1 - 1 ½ cdita de sal, o al gusto
- ½ cditas de pimienta negra molida, o al gusto
- 120 g de flor de calabaza, sin tallos
- 200 g de granos de elote
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1161 kJ / 276 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 885 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la veracruzana
30 min
Crema de chile poblano
25min
Caldo de queso
40 min
Calabacitas con elote y cilantro
20 min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45 min
Ensalada de ejotes navideños
1h 10min
Pasta al poblano
35min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30 min
Pollo con mole verde
1h
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 min
Pancita de hongos
1h
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min