Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Guarnición
- 120 g de rábano, en trozos
- 80 g de cebolla, en trozos
- 1 chile manzano, sin semillas, ni venas y en trozos
- 250 g de jugo de naranja
Frijol con puerco
- 180 g de cebolla
- 2 dientes de ajo, pelados
- 30 g de aceite de oliva
- 580 g de frijoles negros cocidos y escurridos, reserve el caldo de cocción (aprox. 540 g)
- 120 g de puré de tomate
- 400 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 10 g de concentrado de caldo de pollo
- 6 hojas de epazote
- 250 g de arroz
- 740 g de carne de cerdo limpia, en cubos de 3 cm
- 20 g de cilantro, hojas picadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3889 kJ / 926 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 109 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo
25min
Arroz a la mexicana
50min
Bisteces a la mexicana
30min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 godz.
Carne en su jugo
35min
Carne de res a la jardinera
40min
Cerdo entomatado
50min
Sopa de albóndigas
50min
Mole de olla
35min
Carnitas de cerdo borrachas
1 godz.
Entomatado de cerdo
1 godz.
Clemole rojo
40min