![Caldo de queso (Sonora) TM6 Pelar Caldo de queso (Sonora) TM6 Pelar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f081052c8765c73a5494ea2c0807f91d/Derivates/f6831bf9a7fedf96bb93b703a3b4bc8c71507171.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g de queso Edam, en trozos, (ver variación)
lub 250 g de queso manchego, en trozos - 1100 g de agua
-
350
g de papas cambray
lub 350 g de papa balmoral, en trozos (5 cm) - 500 g de leche, de cualquier tipo
- 1 chile verde, fresco, sin semillas
- 150 g de cebolla, en trozos
- 50 g de poro, parte blanca y verde, en trozos
- 150 g de jitomate, en trozos
- 15 g de aceite vegetal u oliva, al gusto
- 1 ½ cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1181.5 kJ / 282.4 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 782.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entomatadas de pollo
40 Min
Camarón caramelo
1 Std.
Tostadas de suadero adobado y guacamole TM6
1 Std. 30 Min
Barbacoa de res estilo Jalisco en cocción lenta TM6
4 Std. 30 Min
Ensalada de pasta de verano
30 Min
Ceviche de Coliflor (Black Diamond)
30 Min
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
1 Std.
Caldo de queso
40 Min
Pasta de jitomate
2h 40min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 Std. 30 Min
Pastel de sushi
1 Std.
Tradicional sopa de fideo
35 Min