Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g de queso Edam, en trozos, (ver variación)
lub 250 g de queso manchego, en trozos - 1100 g de agua
-
350
g de papas cambray
lub 350 g de papa balmoral, en trozos (5 cm) - 500 g de leche, de cualquier tipo
- 1 chile verde, fresco, sin semillas
- 150 g de cebolla, en trozos
- 50 g de poro, parte blanca y verde, en trozos
- 150 g de jitomate, en trozos
- 15 g de aceite vegetal u oliva, al gusto
- 1 ½ cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1181.5 kJ / 282.4 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 782.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo TM6
30 min
Caldo de queso
40min
Entomatadas de pollo
40min
Tostadas de rajas con pollo
40min
Enchiladas suizas
1 godz.
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Lomo en salsa de cacahuate
15min
Lonches bañados tipo Gemma
55min
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35min
Arroz huérfano (Nuevo León)
1 godz.
Papitas negras
55min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min