Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1900 g water
- 1 waxed duck thigh, cut in 2 pieces
- 300 g waxed pork belly, cut in 3 pieces
- 100 g Chinese sausages
- 100 g Chinese liver sausages
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh ginger, cut in slices
- 20 g dried shrimp, rinsed
- 20 g dark sesame oil (toasted)
- 350 g Basmati rice, rinsed
- 30 g light soy sauce
- 30 g oyster sauce
- 20 g dark soy sauce
- 30 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 sprig spring onion, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4058 kJ / 970 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 60 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 898 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and Sour Pork Ribs
45 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Braised pork belly
55 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Chai Buey
1 Std. 45 Min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Braised Chicken Feet and Abalone
50 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Drunken Herbal Prawns
4h 55min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 min
Vinegar Pork Knuckle
3u. 15min