Urządzenia i Akcesoria
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
water1900 g
-
waxed duck thigh cut in 2 pieces1
-
waxed pork belly cut in 3 pieces300 g
-
Chinese sausages100 g
-
Chinese liver sausages100 g
-
garlic cloves3
-
fresh ginger cut in slices20 g
-
dried shrimp rinsed20 g
-
dark sesame oil (toasted)20 g
-
Basmati rice rinsed350 g
-
light soy sauce30 g
-
oyster sauce30 g
-
dark soy sauce20 g
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)30 g
-
spring onion chopped, to garnish1 sprig
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
898 mg
Białko
26 g
Kalorie
4058 kJ /
970 kcal
Tłuszcz
60 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
78 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1 godz. 45 min
Hakka Yam Abacus
20 min
Long Bean Rice
1 godz. 10 min
Pork Belly In Shrimp Paste
55 min
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Rice Wine Chicken
30 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 godz. 5 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.