Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1900 g water
- 1 waxed duck thigh, cut in 2 pieces
- 300 g waxed pork belly, cut in 3 pieces
- 100 g Chinese sausages
- 100 g Chinese liver sausages
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh ginger, cut in slices
- 20 g dried shrimp, rinsed
- 20 g dark sesame oil (toasted)
- 350 g Basmati rice, rinsed
- 30 g light soy sauce
- 30 g oyster sauce
- 20 g dark soy sauce
- 30 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 sprig spring onion, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4058 kJ / 970 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 60 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 898 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Rice Wine Chicken
30 min
Chicken Porridge With Century Egg
30 min
Buddha's Delight
55 min
Yam Rice
45 min
Chai Buey
1 godz. 45 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2h 25min