Urządzenia i Akcesoria
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
water1900 g
-
waxed duck thigh cut in 2 pieces1
-
waxed pork belly cut in 3 pieces300 g
-
Chinese sausages100 g
-
Chinese liver sausages100 g
-
garlic cloves3
-
fresh ginger cut in slices20 g
-
dried shrimp rinsed20 g
-
dark sesame oil (toasted)20 g
-
Basmati rice rinsed350 g
-
light soy sauce30 g
-
oyster sauce30 g
-
dark soy sauce20 g
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)30 g
-
spring onion chopped, to garnish1 sprig
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
898 mg
Białko
26 g
Kalorie
4058 kJ /
970 kcal
Tłuszcz
60 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
78 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Korean Ginseng Chicken
1 godz. 10 min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 godz. 15 min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 godz. 30 min
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Chicken Porridge With Century Egg
30 min
Chai Buey
1 godz. 45 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1 godz. 15 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 godz. 25 min