Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g pork belly, skinless, cut in slices
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp dark sesame oil
- 2 pinch white pepper powder
- 50 g dried shrimp, rinsed
- 30 g cooking oil
- 6 Chinese dried mushrooms, soaked to soften, stems removed and cut in slices
- 3 garlic cloves
- 30 g carrots, cut in small chunks
- 300 g long beans, cut in 5 cm length
- 350 g Basmati rice, rinsed
- 30 g light soy sauce
- 20 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 10 g oyster sauce
- 450 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3474 kJ / 831 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 16 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min
Salted Fish Pork Belly
30min
Yam Rice
45min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Taiwanese three cup chicken
20min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Rice Wine Chicken
30min
Tomato-egg soup
20min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 min
Sesame Crème
10min
Fast and easy stir fried mee hoon
20min