Long Bean Rice

Long Bean Rice

3.8 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • pork belly, skinless cut in slices
    300 g
  • salt
    1 ½ tsp
  • dark sesame oil
    ½ tsp
  • white pepper powder
    2 pinch
  • dried shrimp rinsed
    50 g
  • cooking oil
    30 g
  • Chinese dried mushrooms soaked to soften, stems removed and cut in slices
    6
  • garlic cloves
    3
  • carrots cut in small chunks
    30 g
  • long beans cut in 5 cm length
    300 g
  • Basmati rice rinsed
    350 g
  • light soy sauce
    30 g
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
    20 g
  • oyster sauce
    10 g
  • water
    450 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 16 mg
Białko 17 g
Kalorie 3474 kJ / 831 kcal
Tłuszcz 49 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 80 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...