Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon rouge, coupé en quatre
- 2 gousses d'ail
- 15 g de gingembre en poudre
- 1 piment rouge (opcjonalnie)
- 6 c. à soupe d'huile neutre
- 600 g de viande d'agneau, coupée en dés
-
200
g de petits pois frais
lub 200 g de petits pois surgelés - 2 c. à café de graines de cumin
- 2 c. à café de sel fin, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre 5 baies
- 200 g d'eau
- ½ cube de bouillon de légumes
- 2 tomates, coupées en petits dés
- 3 - 4 brins de coriandre fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3230 kJ / 779 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 67 g
Alternatywne przepisy
Ragoût de haricots et boulettes de viande
45min
Ragoût des Caraïbes et sa timbale de riz
9h 15min
Osso-buco
1h 20 min
Bœuf bourguignon
2h 30 min
Navarin d'agneau
1h 15 min
Veau aux olives
1h
Navarin d'agneau printanier
1h 25min
Lapin chasseur et pommes de terre sautées
1h 30min
Ragoût de veau printanier
1 godz. 5 min
Veau Marengo
55min
Curry d'agneau
1h
Couscous d'agneau et légumes
1h 10min