![Ragoût express d'agneau épicé Ragoût express d'agneau épicé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/93E72DF4-4A7E-4F1E-9C50-CC81F2FE16B2/Derivates/2FFCB9CD-C57A-4FF1-8A95-3D254E232156.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon rouge, coupé en quatre
- 2 gousses d'ail
- 15 g de gingembre en poudre
- 1 piment rouge (opcjonalnie)
- 6 c. à soupe d'huile neutre
- 600 g de viande d'agneau, coupée en dés
-
200
g de petits pois frais
lub 200 g de petits pois surgelés - 2 c. à café de graines de cumin
- 2 c. à café de sel fin, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre 5 baies
- 200 g d'eau
- ½ cube de bouillon de légumes
- 2 tomates, coupées en petits dés
- 3 - 4 brins de coriandre fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3230 kJ / 779 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 67 g
Alternatywne przepisy
Sauté de veau Marengo
1h 15min
Navarin d'agneau printanier
1h 25 min
Bœuf miroton sur petits légumes du Sud
55min
Goulasch
50 min
Lapin marengo
1h
Navarin d'agneau printanier
1h 20min
Couscous d'agneau, artichauts, petits pois
50 min
Ragoût des Caraïbes et sa timbale de riz
9h 15min
Alicuit de canard
1h
Bœuf mijoté aux aubergines et olives vertes
2 Std.
Tajine d'agneau safrané aux carottes fondantes
1h
Curry d'agneau
1h