Tagliolini aux crevettes et artichaut

Tagliolini aux crevettes et artichaut

4.5 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • gousse d'ail
    1
  • échalote coupée en deux
    1
  • de persil frais lavées et séchées
    2 branches
  • d'huile d'olive extra vierge
    30 g
  • cœurs d'artichauts frais coupés en lamelles
    3
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de crevettes crues, décortiquées détaillées en morceaux
    300 g
  • d'eau
    1500 g
  • de pâtes sèches aux œufs, type tagliolini
    350 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 461 kcal / 1929 kJ
Białko 25.8 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 70.4 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...