Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 1 échalote
- 160 g d'oignons grelot
- 25 g d'huile d'olive
- 750 g de viande de bœuf à braiser
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 120 g de vin rouge
- 1 orange, zeste et jus
- 50 g de concentré de tomate
- 30 g d'eau
- 2 feuilles de laurier frais
- 1 branche de romarin frais
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1997 kJ / 478 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Longe de porc à la riojana
50min
Mijoté de porc au paprika
40 min
Poitrine de porc à la sauce de soja
40 min
Poulet sauce San Fernando
55min
Poulet au vin rouge
55min
Sauté de filet mignon aux petits oignons vinaigrés, sirop d'érable et raisin secs
45 min
Bœuf à l'orange
1h 25min
Poulet sauce au cidre, lardons, oignons et noix de pécan
1h
Emincé de bœuf à la mexicaine
30 min
Veau Marengo
55min
Bœuf Stroganov
55min
Porc aigre-doux à la purée
40 min