Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 1 échalote
- 160 g d'oignons grelot
- 25 g d'huile d'olive
- 750 g de viande de bœuf à braiser
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 120 g de vin rouge
- 1 orange, zeste et jus
- 50 g de concentré de tomate
- 30 g d'eau
- 2 feuilles de laurier frais
- 1 branche de romarin frais
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1997 kJ / 478 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Echine aux échalotes et au thym
1 godz. 40 min
Aillade de veau
1 Std. 30 Min
Bœuf Stroganov
55 Min
Bœuf à l'orange
1h 25min
Poulet sauce San Fernando
55 Min
Longe de porc à la riojana
50min
Estouffat toulousain
2 Std.
Poulet sauce au cidre, lardons, oignons et noix de pécan
1j
Colombo de porc
1h 20min
Arni youvetsi (ragoût crétois aux pâtes)
1h 25min
Bœuf carottes vietnamien
1h 20min
Biryani de dinde
8h 50min