Béarnaise sauce
TM6 TM5 TM31

Béarnaise sauce

3.6 ( 18 ocen )

Składniki

  • 3 sprigs fresh tarragon leaves only
  • 1 spring onion/shallot trimmed, cut into pieces
  • ½ tsp whole black peppercorns
  • 1 - 2 tbsp white wine vinegar to taste
  • 2 tbsp dry white wine
  • 3 egg yolks
  • 1 pinch salt to taste
  • 150 g unsalted butter cut into cubes, softened

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
342.2 kcal / 1437.1 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
35.4 g
Węglowodany
1.6 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
21.2 g
Sód
48.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy