Béarnaise sauce
TM6 TM5 TM31

Béarnaise sauce

3.6 (18 ocen)

Składniki

  • 3 sprigs fresh tarragon, leaves only
  • 1 spring onion/shallot, trimmed, cut into pieces
  • ½ tsp whole black peppercorns
  • 1 - 2 tbsp white wine vinegar, to taste
  • 2 tbsp dry white wine
  • 3 egg yolks
  • 1 pinch salt, to taste
  • 150 g unsalted butter, cut into cubes, softened

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1437.1 kJ / 342.2 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
1.6 g
Tłuszcz
35.4 g
Tłuszcz nasycony
21.2 g
Błonnik
2.2 g
Sód
48.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy