Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 sprigs fresh tarragon, leaves only
- 1 spring onion/shallot, trimmed, cut into pieces
- ½ tsp whole black peppercorns
- 1 - 2 tbsp white wine vinegar, to taste
- 2 tbsp dry white wine
- 3 egg yolks
- 1 pinch salt, to taste
- 150 g unsalted butter, cut into cubes, softened
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1437.1 kJ / 342.2 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 35.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 48.8 mg
Alternatywne przepisy
Tartare sauce
10 min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min
Wasabi mayonnaise
10 min
Hollandaise sauce
15 Min
Mushroom risotto
30min
Chocolate mousse
3h 20 min
Béchamel sauce
20min
Quiche Lorraine
45min
Béarnaise sauce
20min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1 godz.
Peppercorn sauce
20min
Pavlova
6 Std.