Urządzenia i Akcesoria
Lemon cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 portions
Składniki
-
grapeseed oil plus extra for greasing70 g
-
plain flour plus extra for dusting260 g
-
sugar300 g
-
lemons zested and juiced (approx. 80 g juice)2
-
cornflour or potato starch70 g
-
eggs3
-
full cream milk170 g
-
baking powder1 tbsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
132.8 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
1194.6 kJ /
284.4 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
48.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baked cheesecake
2 godz. 55 min
Home-style sponge cake
2 godz. 30 min
Banana bread
1 godz. 50 min
Custard
10 min
Apple cake
1 godz.
Chocolate chip muffins
40 min
Yoghurt cake
1 godz. 40 min
Butter biscuits
50 min
Rice salad
1 godz.
Apple tea cakes
1 godz. 10 min
Orange and almond cake
2 godz. 20 min
Too easy chocolate cake
50 min