Chicken, bacon, pumpkin and spinach risotto

Chicken, bacon, pumpkin and spinach risotto

3.7 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • pumpkin flesh cut into pieces (2 cm)
    200 g
  • extra virgin olive oil plus extra to drizzle
    50 g
  • tamari to drizzle
    2 tbsp
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • brown onion cut into halves
    1
  • garlic cloves
    2
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    5 sprigs
  • white wine
    100 g
  • Arborio rice
    320 g
  • bacon cut into pieces
    80 g
  • chicken thighs cut into pieces ( 4cm)
    250 g
  • Vegetable stock paste (see Tip)
    2 tbsp
  • water
    800 g
  • fresh baby spinach leaves
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 721.8 mg
Białko 22.7 g
Kalorie 2177 kJ / 520.3 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...